. : About / . : Press

Press

12.02.20:
Press release about the forthcoming release of djons second album "Twelve Months" (12.01.21)

Happy new year!

I got myself a new quest to write and release a new instrumental track every month for the next year... Crazy, right?! Yes - instrumental... no lyrics... only instruments and sounds... 

The idea is to make some kind of diary - but on a monthly basis based on the things I experience during that exact month in 2020. In that way it will be very personal - but never explained.

It will be entirely up to you to create your own experiences with the tracks. But I think you already know how it all begins... in January... I expect the first track “January” to be released on february 12th, the second track “February” on march 12th and so on...
It will all end up with the release of an album called... “Twelve Months” in... well... twelve months time including all 12 tracks - and perhaps some additional tracks. You’ll never know...
The coverart will be made by myself and my daughter Anna. I hope it will be great!RESS RELEASES
 
12.07.11:
Press release in danish about the forthcoming release of
djons debut album "PLUSMINUS" (16.07.11):
 
Fra stjernefrø til popsmed

Beats og synth-lyde fylder stuen, der samtidig udgør hans studie. Vi er i Næstved på besøg hos John Rasmussen – eller DJON, som han kalder sig, når der skal udgives musik.

Debut-album på vej
Lørdag den 16. juli 2011 bliver en skel-sættende dato for djon, da han fra den dag ikke længere er den eneste der har adgang til hans debut-album ´PLUSMINUS´. Det har alle andre også via digitalt download fra det sted du normalt køber din musik på nettet. Albummet udgives gennem Gateway Music. ”Det er en meget speciel følelse at søsætte sin ´baby´, som alle fremover kan have en mening om. I starten var det jo bare mig og en flok ord fra et sted indeni. Det bliver svært at lukke andre ind i det univers”. Men det er netop hvad djon gør på lørdag.
Teksterne på albummet omhandler så forskellige emner som længsel, begær, fortvivlelse og… reality-stjerner. Musikken er popmusik fra forskellige luftlag lige fra den polerede ´Never give up´ til den svedige ´Come 4 me´. ”Jeg har valgt at lave et album med 10 tracks, der ikke ligner hinanden, netop for at vise at popmusik ikke bare er popmusik – og at der er en linie og en idé bag hvordan albummet er skruet sammen”.

Ærgrer sig på en underlig god måde
Når snakken kommer ind på distribution af musik er djon lidt ambivalent. ”Det er en stor mulighed at kunne sælge sin musik digitalt på nettet hurtigt og nemt, men det er lidt synd at nogle på den måde går glip af det arbejde, der er lagt i at komponere albummets sammensætning”, siger djon og henviser til sin pladesamling på hylden, hvor han fremhæver mesterværker fra både Toto, Depeche Mode, ELO og Helmig.

Fra stue til studie var ny oplevelse
Hele albummet er indspillet hjemme i stuen, men færdigmixet i VibeFactory, Vanløse, med Jakob Winther som tekniker. ”Efter den lange indspilnings-periode derhjemme ønskede jeg at få lyden trimmet i et virkeligt professionelt studie. Da dette er mit første projekt i den klasse har det jo samtidigt været én lang læreproces. Og den er ikke slut endnu”. VibeFactory er et anerkendt studie, der bl.a. benyttes af navne som Tina Dichow, Karen, Mads Langer og førnævnte Helmig.

Ville være producer
Allerede for 10 år siden havde djon tanken om at være producer, da han deltog i DRs ´Stjerne for en aften´. ”Jeg ville gerne se hvordan sådan en produktion foregik, så jeg sagde da ikke nej til en plads på forreste række”. Nu sidder djon selv bag knapperne og kan trykke på dem som han vil og helt nybegynder er han ikke. ”Jeg har spillet musik siden jeg var 10 år, så noget har jeg da samlet op gennem alle de år”, smiler han, for med dette projekt kan han nu kalde sig både sangskriver, producer og faktisk også remixer. ”Jeg har gennem BandBase remixet kunstnere som Carpark North, Camille Jones og senest Hej Matematik. Det er rigtig spændende, så det kunne der også sagtens komme mere af”.

Nyt projekt
Djon har allerede et nyt projekt i gang, dog uden et releasetidspunkt. ”Nu skal dette første album lige lande ordentligt - så kigger jeg på det nye”...
 
Djons album PLUSMINUS udkommer som digitalt download den 16. juli 2011 og kan købes på alle gængse musik-download-sider.

info@djon.dk / www.djon.dk
 
PHOTOS FOR MEDIA USE